T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Adıyaman Üniversitesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının müşterek düzenlediği ve Adıya1man’ın tarımının dünü ve bugününün masaya yatırıldığı “Adıyaman’ın Geleceğinde Tarım ve Gıda” Paneli düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ve Moderatörlüğünü Dr Şaban Karaat’ın yaptığı Panele Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Fadıl Demirhan Seçilmiş, Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Seyit Temir, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan ile tarım sektörü temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşının ardından başlayan panel, açılış konuşmalarıyla başladı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nevzat Birişik, bugün düzenledikleri bu panelle Adıyaman ve ülkemiz tarımı açısından önemli etkinliğe imza atıldığını belirterek, bu süreçte panelimiz, gerek ülkemiz gerekse de ilimiz adına önemli sosyo-ekonomik karşılığı olan bir panel özelliği taşımaktadır.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu ise, toprağı su ile buluşturmanın zamanının gelip geçtiğine vurgu yaparak. “Gecikmiş bir faaliyet olarak görüyorum panelimizi. Adıyaman’da kırk bin ailenin geçim kaynağı olan tarım için çoktan önemli adımlar atılmalıydı. Adıyaman’ın sulanabilir tarım arazileri henüz Türkiye ortalamalarının çok altındadır. Üç önemli baraj projemiz var. Koçali, Gömükhan ve Çetintepe barajlarının faaliyete girmesiyle birlikte inşallah arazilerimizin yüzde 70 oranında sulanabilir hale geleceğini ümit ediyorum. İnşallah panelimiz ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olur. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Üniversite olarak Adıyaman’ın gelişmesi ve kalkınması adına her türlü projeye bilimsel destek verdiklerini vurgulayan Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Seyit Temir, “Üniversite olarak bu ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olacak her türlü çalışmanın destekçisi ve takipçisiyiz. Bu güne kadar vermiş olduğumuz destekler ve çalışmalarla bunları ispatladık. Üniversitemiz bünyesinde KÜSİ (Kamu Sanayi Üniversite İşbirliği) kapsamında 10 çalıştaya ev sahipliği yaptık. Teknoloji transfer Ofisimizi faaliyete geçirdik. Amacımız var olan sorunu ilgili ilgili taraflarla masaya yatırıp çözüm bulmaktır. Bu konuyu çok önemsiyoruz. KUSİ anlamında ATSO ile birlikte üç aydır devam eden çalışmalarımız var. Tüm imkânlarımızla üniversite olarak katkı sunmaya devam ediyoruz. Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültemiz ile birlikte daha iyi hizmet verebilmek adına Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı iş birliği ile bitki sağlığına hizmet edecek olan Fitoklinik (Bitki Sağlığı Teşhis ve Tanı) laboratuvarının açılışı yapıldı. Bizler burada tarım ve gıda sektörüne takip edebileceğimiz bir yol haritası çıkarmak istiyoruz. İnşallah muvaffak olacağız. Ben de katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Panelde konuşan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ise, panelin hayırlara vesile olmasını temenni ederek şunları söyledi: “Önemli bir panel. Gerek Adıyaman gerek ülkemiz gerekse kamu, sanayi, üniversite ve özel sektör işbirliğinde organize edilmiş olması hasebiyle de büyük önem arz eden bir etkinlik. Ancak, sadece tarım ve gıda değil diğer sektörler için de bu tür organizasyonların yapılması gerekir. Günümüzde tarım ve gıda büyük önem kazanmıştır. 1800’lü yıllara kadar dünya nüfusu 1 milyarı geçmemişken, 2019 yılı itibariyle bu rakam 7 milyarı bulmuştur. Dolayısıyla tarım ve gıdaya olan ihtiyaç ta artmıştır. Adıyaman şu an sulama oranında yüzde 20 civarlarında. Bu düşük bir ortalama. Ancak devem eden baraj projelerinin hayata geçmesiyle birlikte bu rakam yüzde 80’leri bulacaktır diye düşünüyorum. İnşallah ayakları yere sağlam basan sonuçlar bugün burada çıkacaktır. Panelin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların arından başlayan panelin 1. Oturumunda ATSO Başkanı Mustafa Uslu tarafından “Adıyaman Tarımsal Ticareti ve Sanayisinin Sorunları ve Çözüm Önerileri”, ADYÜ Tarım Bilimleri ve Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nevzat Birişik tarafından Kamu Tarımsal Öncelik ve Stratejilerin Belirlenmesi”, Adıyaman İl Gıda Tarım ve Ormancılık Müdürü Adil Alan tarafından “Adıyaman Tarımının Genel Görünümü Sorun ve Çözüm Önerileri”, Olgunlar Tohumculuk A.Ş. İmtiyaz Sahibi Murat Olgun tarafından “ Adıyaman’dan Dünyaya Tohumculuk, Sorunlar ve Fırsatlar” ve VETAL A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Fatma Ergin tarafından “Hayvansal üretimin Sorunları ve Teknolojik Girdi Üretimi” konuları masaya yatırıldı.