T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Türkiye’de iklim ve zengin toprak yapısı itibariyle baden üretimine en uygun il olan ve kent tarımında yakın geleceğin en popüler ürünlerinden biri olmaya aday Badem diyarı Adıyaman’da badem zirvesi düzenlendi.
İpekyolu Kalkınma Ajansının Koordinesinde Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım Kredi Birlik A.Ş.’nin desteklediği Adıyaman Badem Zirvesinde konuşmacı olarak katılan ünlü Dr. Ender Saraç Bademin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili bir seminer verdi.
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen ve ünlü Doktor Ender Saraç’ın konuşmacı olarak katıldığı zirveye Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Deirhan Seçilmiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İKA Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, STK ve tarım sektörü temsilcileri, Ziraat Odası Başkanları ve çiftçiler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan zirvenin açılış konuşmasını yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, “İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak kurulduğumuz 2010 yılından beri faaliyet gösterdiğimiz Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerimizin ülkemizin ve bölgemizin bir cazibe merkezi haline gelmeleri için birçok çalışma yürüttük. Bugün de badem özelinde Adıyaman’da ilkini gerçekleştirdiğimiz Badem Zirvesini düzenliyoruz”dedi.
Zirvede konuşan Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ise şunları söyledi; “ İlimiz tarımında gelecek vaat eden Bademle ilgili hedeflerimiz ve ideallerimiz bulunmaktadır. Son yıllarda yapılan dikimlerle beraber Türkiye’deki badem üretiminde dikili arazinin %12’sini Adıyaman oluşturuyor. Bu oranla da Türkiye’de birinci sırada yer alıyoruz. Şu anda dikilen arazilerin hepsinde ürün alamıyoruz. Onlarda üretim safhasına geçtiğinde üretimde de birinci sıraya kısa zamanda yükselmiş olacağız. Dünyada bütün canlılar için beslenme çok önemlidir. Günümüzde beslenme ile ilgili günlük aktivitelerimiz teknoloji ile birlikte azaldı. Tarımda kullanılan gübre, ilaç gibi etkenlerle beraber maalesef yediğimiz ürünlerin sağlığımıza etkisi noktasında da sıkıntılar artmaya devam ediyor. Adıyaman’a baktığımızda tarım ve badem çok önemli bir yer tutuyor. Badem tüketiminin yaklaşık %60’nı ithal ediyoruz. Ülkemizde ve ilimizde badem üretimini ne kadar artırabilirsek bu ithalatı da o kadar azaltmış olacağız. İnşallah ilkini gerçekleştirdiğimiz bu badem zirvesini daha sonraları genişleterek tarım ana başlığı altında Adıyaman’ımızın önümüzdeki dönemlerde tarım politikasını, ihtiyaçlarını, çiftçilerimizin bilinçlendirmesini de katarak daha geniş ortamlarda yapmak istiyoruz. Bu zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, zirvenin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum”dedi.
Zirveye konuşmacı olarak katılan ünlü Dr. Ender Saraç ise, son derece yüksek bir besin ihtiva eden bademin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Program sonundan ünlü Dr. Ender Saraç, Badem sütünden hazırladığı müthiş bir karışımı katılımcılarla paylaştı.